Logo SkarWeb Internet Webdesign Hosting
phone - bel nubel nu
phone - bel nubel nu
email - mail directmail direct
facebook - volg onsvolg ons
linkedin - linkenlinken
address - adres en routeadres & route
taalkeuze - nederlands - frysktaalkeuze
Het DNS-protocol is als het 'telefoonboek' van het internet: via DNS kunt u opzoeken naar welk IP-adres u toe moet wanneer u een domeinnaam in uw browser intikt. Het oude protocol is echter niet 100% veilig.

Check hier jouw domeinnaam

websitewebsite
webshopwebshop

DNSSEC

Door DNS-informatie in een DNS-cache te vervalsen zouden websitebezoekers in theorie kunnen worden omgeleid naar een ‘phishing-website’. In dat geval zou u denken dat u op de website van uw bank of verzekeraar zit, terwijl u de website van iemand met kwade bedoelingen bezoekt.

DNSSEC zorgt ervoor dat wanneer er een ‘vraag’ wordt gesteld aan een DNS-server, dat het antwoord wat hierop terugkomt daadwerkelijk komt van de eigenaar van het domein (en geen kwaadwillende derde partij).

DNSSEC is een uitbreiding voor het oeroude DNS-protocol en staat voor 'DNS Security Extensions'. Deze uitbreiding op het DNS-protocol maakt het gebruik van domeinnamen veiliger. Door DNSSEC wordt ervoor gezorgd dat DNS-informatie wordt ondertekend met een digitale handtekening (private key). Gebruikers met een public key kunnen door middel van validatietools controleren of deze informatie klopt, zodat deze gebruikers niet naar een malafide website worden geleid.
 
Voor het veilige DNSSEC kunt u bij SkarWeb terrecht.
SkarWeb is Nederlands geregistreerd Webdesigner
SkarWeb is lid van Keuzevrij bij mij